czwartek, 29 sierpnia 2019
Sos z ostrych papryk.
Kolejny ostry sos z papryk.
Składniki:
500 g papryki czereśniowej
2 kg ostrej papryki
miód 100 ml
0,5 litra wody
główka czosnku
cebula 1 szt.
sól do smaku
sok i starta skórka z jednej cytryny
szklanka octu jabłkowego
1 łyżeczka imbiru
Wykonanie:
Zmielić papryki w maszynce do mięsa przez standardowe sitko.Do gotującej się w garnku wody dodać miód oraz sól. Dodajemy zmielone papryki oraz czosnek z cebulą. Gotować 30 minut. Następnie dodajemy sok z cytryny, startą skórkę,imbir i ocet jabłkowy. Gotować następne 20 minut. Sos przelewamy do słoiczków i pasteryzujemy 15 minut. Z tej ilości składników powstało 2 litry pysznego, ostrego zdrowego sosu.
Smacznego !!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz