Wątróbki drobiowe duszone z cebulką podane z ziemniakami i sałatką warzywną z kapusty i papryk.
Składniki:
wątróbki drobiowe 70 dag
cebula 2 szt.
ziemniaki 6-8 szt.
sałatka z kapusty i papryk
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
Wątróbki myjemy, wycinamy z nich ścięgniste żyłki i moczymy w zimnej wodzie. Wymoczone wątróbki osączamy z wody i smażymy na gorącym tłuszczu kilkakrotnie je przewracając na drugą stronę. Do smażących się wątróbek dodajemy obraną i pokrojoną w pół plastry cebulę. Solimy i pieprzymy do smaku. W między czasie gdy duszą się wątróbki gotujemy ziemniaki. Uduszone wątróbki podajemy z ugotowanymi ziemniakami i sałatką z kapusty i papryk.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz