poniedziałek, 6 kwietnia 2020
Burgery z kaszanki.
Burgery zrobione są z białej, paprykowej kaszanki. Podwójnie panierowane grube kawałki kaszanki w bułce tartej i jajku usmażone na złocisty kolor z obu stron. Burgery są bardzo smaczne i mają chrupiącą panierkę.
Składniki:
grubsze plastry kaszanki 3-4 szt.
bułka tarta
kurze jajka 2 szt.
sól
tłuszcz do smażenia
pomidorki koktajlowe
Wykonanie:
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Panierujemy plastry kaszanki w rozmąconym, posolonym jajku, obtaczamy w tartej bułce i ponownie w jajku i w bułce. Tak panierowane burgery układamy na gorący tłuszcz i smażymy z obu stron na rumiany kolor. Usmażone burgery podajemy z pomidorkami koktajlowymi lub ulubioną surówką.
Smacznego !!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz