Kotlet mielony z wieprzowego karczku podany z ziemniakami i sałatką z kapusty, papryk, ogórków i cebuli.
Składniki:
mięso mielone z karczku 1 kg
ziemniaki 8 szt.
sałatka warzywna ze słoika
czosnek 3 ząbki
cebula połowa
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz
jajka kurze 2 szt.
bułka tarta pół szklanki
Wykonanie:
Mięso kroimy w kawałki i mielimy razem z cebulą i czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Do mięsa dodajemy jajka i bułkę tartą, dokładnie wyrabiamy. Z mięsa formujemy kotlety i smażymy je na gorącym tłuszczu na rumiany kolor z obu stron. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i sałatką z warzyw domowego wyrobu.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz