niedziela, 24 stycznia 2021

Mielony, ziemniaki z sałatką.

 


Kotlet mielony z wieprzowego karczku podany z ziemniakami i sałatką z kapusty, papryk, ogórków i cebuli.


Składniki:

mięso mielone z karczku 1 kg

ziemniaki 8 szt.

sałatka warzywna ze słoika

czosnek 3 ząbki

cebula połowa

tłuszcz do smażenia

sól

pieprz

jajka kurze 2 szt.

bułka tarta pół szklanki


Wykonanie:

Mięso kroimy w kawałki i mielimy razem z cebulą i czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Do mięsa dodajemy jajka i bułkę tartą, dokładnie wyrabiamy. Z mięsa formujemy kotlety i smażymy je na gorącym tłuszczu na rumiany kolor z obu stron. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i sałatką z warzyw domowego wyrobu.





Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz