Kotlety mielone podane z ugotowanym ziemniakiem z wody posypanym koperkiem oraz z mizerią z ogórków.
Składniki:
wieprzowe mielone mięso z łopatki 70 dag
jajko kurze 2 szt.
bułka tarta 1/2 szklanki (szklanka 250 ml)
tłuszcz dosmażenia kotletów
ziemniaki 7 szt.
ogórki 4-5szt.
naturalny jogurt 5-6 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek suszony do smaku
majeranek 1 łyżka
koperek do posypania
Wykonanie:
Doprawiamy mielone mięso przyprawami wbijamy jajka i dodajemy bułkę tartą, dokładnie mieszamy. Z mielonego mięsa formujemy kotlety i smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor. Gotujemy obrane, w całości ziemniaki. w między czasie robimy z ogórków i jogurtu naturalnego mizerię. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakiem z wody posypanym koperkiem oraz z mizerią z ogórków.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz