niedziela, 17 lipca 2022

Rurki z kremem waniliowym.

 


Rurki zrobione z ciasta francuskiego, nadziane kremem waniliowym. Podany przepis jest na 20 rurek. 

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie

masło 10 dag.

mleko

krem waniliowy

jajko 1 szt.

posypka kolorowa

Wykonanie rurek:

Robimy krem według instrukcji jaka jest na opakowaniu. Ciasto francuskie po rozwinięciu kroimy na paski o szerokości około 1,5 centymetra. Nawijamy na foremki paski ciasta. Nawinięte ciasto smarujemy jajkiem i posypujemy kolorową posypką. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 160 stopni Celsjusza około 20 minut, do zarumienienia się rurek. Upieczone rurki zdejmujemy z foremek i studzimy. Zimne rurki nadziewamy kremem za pomocą worka cukierniczego z końcówką.








Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz