Rurki zrobione z ciasta francuskiego, nadziane kremem waniliowym. Podany przepis jest na 20 rurek.
Składniki:
ciasto francuskie 1 opakowanie
masło 10 dag.
mleko
krem waniliowy
jajko 1 szt.
posypka kolorowa
Wykonanie rurek:
Robimy krem według instrukcji jaka jest na opakowaniu. Ciasto francuskie po rozwinięciu kroimy na paski o szerokości około 1,5 centymetra. Nawijamy na foremki paski ciasta. Nawinięte ciasto smarujemy jajkiem i posypujemy kolorową posypką. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 160 stopni Celsjusza około 20 minut, do zarumienienia się rurek. Upieczone rurki zdejmujemy z foremek i studzimy. Zimne rurki nadziewamy kremem za pomocą worka cukierniczego z końcówką.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz