niedziela, 8 stycznia 2023

Sandwicze (opiekane kanapki z chlebem tostowym).

 


Sandwicze możemy różnorodnie kombinować składnikami których użyjemy do ich zrobienia.

Składniki:

12 kromek chleba tostowego

cienkie plastry szynki

cienkie plastry wędzonego boczku

cienkie plastry cebuli

ser mozzarella

masło

Sposób przygotowania:

1. Cebulę obrać, opłukać, osuszyć i pokroić w cienkie plastry.

2. Kromki chleba posmarować masłem.

3. Na 6 kromkach położyć po plasterku szynki lub boczku, po plasterku cebulki i posypujemy serem mozzarella .

4. Następnie przełożyć je pozostałymi posmarowanymi masłem kromkami chleba tostowego.

5. Opiekacz do sandwiczy rozgrzać, włożyć do niego gotowe kanapki, zamknąć i opiekać od 3-4 min.









Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz