Bardzo smaczny omlet, idealny na poranne śniadanie.
Składniki:
jajka 2 szt
ser radamer tarty 2 łyżki
drobno pokrojona natka pietruszki
koper
sól
pieprz ziołowy
mleko 5o ml
olej
Wykonanie:
Wbijamy jajka do głębokiego talerza, roztrzepujemy je widelcem dodając stopniowo tarty ser i mleko. Roztrzepane składniki solimy i pieprzymy. Rozgrzewamy patelnię z 2 łyżkami oleju i na rozgrzaną patelnię wlewamy wymieszane jajka z serem i mlekiem. Jak placek będzie się ścinać, całą powierzchnię posypujemy drobno pokrojoną zieleniną i powoli musimy ze smażonego omleta zwinąć rulon pomagając sobie dwoma silikonowymi łopatkami. Zwinięty rulon smażymy chwilę na wolnym ogniu,żeby wszystkie składniki się ścięły i nie były surowe. Tak podpieczony omlet wykładamy na talerz i konsumujemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz