sobota, 22 kwietnia 2023

Surówka z selera naciowego, ogórka, kapusty pekińskiej.

 


Bardzo zdrowa, smaczna, chrupiąca surówka z selera naciowego, idealnie nadająca się do wielu dań.

Składniki:

kapusta pekińska mała 

łodyżki selera naciowego 4 szt.

pęczek szczypioru

świeże ogórki 4 sztuki

rzodkiewki

kukurydza z puszki 

5 łyżek stołowych oleju z pestek winogron

sól

pieprz ziołowy

pieprz czarny

Wykonanie:

Kapustę pekińską kroimy w większe piórka, łodyżki selera naciowego, rzodkiewki, szczypior i ogórki kroimy w kostkę. Dodajemy kukurydzę, mieszamy wszystko. W salaterce mieszamy pieprze, sól razem z oliwą z pestek winogron, pomieszane składniki odstawiamy na 10-15 minut. I po tym czasie dodajemy wymieszaną oliwę z solą i pieprzem do surówki. Dobrze mieszamy wszystkie składniki. Miskę z surówką przykrywamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki, po to żeby wszystkie składniki w surówce przeszły swoimi smakami.




Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz