Bardzo zdrowa, smaczna, chrupiąca surówka z selera naciowego, idealnie nadająca się do wielu dań.
Składniki:
kapusta pekińska mała
łodyżki selera naciowego 4 szt.
pęczek szczypioru
świeże ogórki 4 sztuki
rzodkiewki
kukurydza z puszki
5 łyżek stołowych oleju z pestek winogron
sól
pieprz ziołowy
pieprz czarny
Wykonanie:
Kapustę pekińską kroimy w większe piórka, łodyżki selera naciowego, rzodkiewki, szczypior i ogórki kroimy w kostkę. Dodajemy kukurydzę, mieszamy wszystko. W salaterce mieszamy pieprze, sól razem z oliwą z pestek winogron, pomieszane składniki odstawiamy na 10-15 minut. I po tym czasie dodajemy wymieszaną oliwę z solą i pieprzem do surówki. Dobrze mieszamy wszystkie składniki. Miskę z surówką przykrywamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki, po to żeby wszystkie składniki w surówce przeszły swoimi smakami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz