sobota, 12 sierpnia 2023

Babka kartoflana z patelni.


Babka kartoflana podsmażana na patelni podana z z surówką z selera naciowego, rzodkiewki, ogórka, szczypioru i kapusty pekińskiej, doprawiona pieprzem, solą i olejem z pestek winogron. Pycha :)

Składniki:

grubsze plastry babki kartoflanej 6 szt.

surówka z selera naciowego

tłuszcz do smażenia

Wykonanie:

Upieczoną i ostudzoną babkę kroimy w grubsze plastry, takie około 3 centymetrów. Na patelni rozgrzewamy olej i na rozgrzaną patelnię z olejem układamy plastry babki i smażymy na rumiany kolor z obu stron. Usmażone plastry babki podajemy z surówką z selera naciowego.

Przepis na wykonanie babki kartoflanej jest tu >>>

Przepis na surówkę z selera naciowego jest tu >>>





Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz