Smażone indycze wątróbki z cebulą podane z ziemniakami i sałatką z warzyw jak czerwona papryka, ogórek, kapusta, cebula i marchew.
Składniki:
wątróbki z indyka 60 dag
cebula 2 szt.
ziemniaki 6 szt.
sól do smaku
pieprz ziołowy do smaku
tłuszcz do smażenia
mąka pszenna do obtaczania wątróbek
Wykonanie:
Wymyte i oczyszczone z błon i żył wątróbki moczymy w zimnej wodzie kilkakrotnie. Podczas gdy wątróbki się moczą smażymy pokrojone w pół plastry cebulę doprawioną solą i ziołowym pieprzem. Solimy tylko cebulę, wątróbek nie solimy. Na gorącym tłuszczu smażymy obtaczane w mące wątróbki z obu stron na rumiany kolor, tak nie za długo, żeby wątróbki nie były za twarde. Gdy wątróbki będą dobrze usmażone to dodajemy na patelnię usmażoną cebulę. Całość mieszamy i jeszcze dusimy minutkę. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone wątróbki podajemy z ziemniakami i sałatką z warzyw.
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńpysznie :)
OdpowiedzUsuńeremi