Smaczny, rozgrzewający rosół z kurczaka. Polecam :)
Składniki:
ćwiartki z kurczaka 2 szt.
filet z kurczaka 1 cały
rapki z kurczaka 4 szt.
włoszczyzna świeża
sól
pieprz ziołowy
liść laurowy 2 szt.
ziele angielskie 4 szt.
makaron nitki lub inny
Wykonanie:
Oczyszczone, wymyte mięsa zalewamy zimną wodą i gotujemy do powstania szumowin. Powstałe szumowiny zdejmujemy łyżką cedzakową. Dodajemy świeżą włoszczyznę,liście laurowe, ziele angielskie i pozostałe przyprawy. Gotujemy około 2 godzin. Pod koniec gotowania jeszcze raz próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy i kończymy gotowanie. Podajemy z ulubionym, w między czasie ugotowanym makaronem.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz