Kotlet schabowy z ziemniakami i sałatką z kapusty i papryki.
Składniki:
schab 2 plastry
bułka tarta
jajka 2 szt.
tłuszcz do smażenia
sól do smaku
pieprz czarny do smaku
pieprz ziołowy do smaku
ziemniaki 4 szt.
swojska sałatka z kapusty i papryki
Wykonanie:
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, doprawiamy pieprzami i solą. Panierujemy w bułce tartej i roztrzepanym jajku. Na rozgrzanej patelni z tłuszczem, smażymy kotlety na rumiany kolor z obu stron. W między czasie gdy smażą się kotlety, gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki, gdy ziemniaki się ugotują odlewamy je z wody, odparowujemy. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i sałatką z kapusty i papryki.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz