poniedziałek, 29 lipca 2024

Smażony pyrczok (babka ziemniaczana).

 

Upieczona, pyszna babka ziemniaczana (pyrczok) jest najsmaczniejsza podsmażana na drugi dzień, na patelni.

Składniki:

pyrczok (babka ziemniaczana) 5-6 plastrów  Tu jest przepis >>>

tłuszcz do smażenia

gulasz  Przepis na gulasz

Wykonanie:

Pokrojony w plastry o grubości około 2-3 centymetrów pyrczok smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na ładnie zarumieniony kolor. Usmażone plastry babki spożywamy na gorąco, a jako dodatek do nich możemy podać gulasz,  zsiadłe mleko, kefir lub sos, jak kto lubi.








                                                                       Smacznego !!!

1 komentarz:

  1. Mniam- idealna propozycja dla łasuchów. Prosta do wykonania a jakże smaczna. Najlepsza z dużą ilością boczku. Szczególnie polecam swój ulubiony boczek parzony od ZMKarol z Podlasia.

    OdpowiedzUsuń