Kotlet schabowy podany z ziemniakami i sałatką z pomidorów.
Składniki:
schab 2 plastry
Jajo kurze 2 szt.
bułka tarta
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
ziemniaki 6 szt.
pomidory lima 2-3 szt.
koperek do posypania
jogurt naturalny
cebula połowa
Wykonanie:
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy zanurzamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane plastry schabu smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie odlewamy z nich wodę, posypujemy je koprem i lekko potrząsając mieszamy. Z pomidorów, cebuli i jogurtu robimy sałatkę. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i sałatką z pomidorów.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz