czwartek, 13 lutego 2020
Gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami.
Gołąbki podane z ziemniakami i sosem pomidorowym.
Składniki:
gołąbki gotowane z wywarem 4 szt. Przepis:
ziemniaki 5 szt.
mąka do zagęszczenia sosu
przecier pomidorowy 150 ml
śmietana 30% 2 łyżki
sól do smaku
Wykonanie:
Gołąbki zagotowujemy z wywarem, po zagotowaniu wyjmujemy z garnczka. Z wywaru robimy sos,dodajemy przecier pomidorowy i śmietanę, doprawiamy do smaku. Gotujący wywar zagęszczamy mąką robiąc sos. Do gotowego sosu ponownie wkładamy gołąbki i gotujemy w sosie 2-3 minuty. W między czasie gotujemy ziemniaki. Gotowe gołąbki podajemy z ziemniakami, wszystko polewamy sosem.
Smacznego !!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz